Sunday, March 27, 2011

Berusaha sendiri selagi masih mampu~

Yeaaa...mama I gi umrah~ Sonoknya mama Z gi umrah. Jangan lupa doakan saya dapat siapkan tesis saya dengan jayanya ek.

Takotnya saya.. xde orang nak tolong saya betolkan tesis saya. Kat mana saya nak rujuk. Semua lecturer busy. Masing2 ngan anak2 buah masing2. Kami berlima terkapai2 mencari tali untuk dipegang.

Masih ada lagi ka lecturer yang sanggup membusykan diri menyemak tesis kami yang beratus muka surat tuh??? Ada ka? Ada ka?? Mai la habaq kat saya. Tolonglah kami berlima....tolong!!!!! tolong menolong!!!! [jerit mak cik merry]

Ahhh.....semua ni dugaan and I wajib terima seadanya dengan hati yang ikhlas. Mana taw berkat mama gi tanah suci Mekah, I dapat tempiasnya sikit. Dapat siapkan tesis and lepas viva ngan baek pon dah kira bersyukur. 

Sekarang I need to edit my thesis based on what I think it is correct. Tapi masalahnya, apa yang saya buat, semua saya rasa betoi. Dah rasa cukup. Tapi betoi ka dah cukup??? Short paper, 2nd draft ngn final tesis. Semua kena check sendiri. 

Emmm....tak pe lah, apa2 pon aku akan siapkan tesis aku ni walau apa pon dugaan yang datang. Insyaallah, dengan keizinan Allah aku dapat setlekan suma. 

Cepat kawan2 doakan saya dan saya juga sentiasa mendoakan anda semua~ 

Wednesday, March 23, 2011

Semakin hari semakin sedeh~

.:Salam:.

Time2 macam ni lah aku pon dok kalut nak update blog. Padahai tak dak menda pon nak cakap. Just nak cakap aku dah wat carta countdown untuk dak2 umah aku. Hanya tinggal 46 hari ja lagi untuk kami bersama. Tolak ngan hari ni, tinggal 45 la. Betapa cepatnya masa berlalu menjadikannya sebuah kenangan yang akan diingati sampai bila2. Segala pahit manis mengharungi alam belajar di universiti telah berjaya kami tempuhi bersama. Cehhh...terkeluaq lak ayat poyo gue~ Tapi itulah yang terjadi. Tetttt~!

Nak tengok dak carta ktorang? Tak la cantek sangat, tapi bole la...wat apa nak cantek2, bak kata Matlutfi dalam videonya, "bukan semua cantik adalah subjektif"..ahaha

video

Errrkkk...ada kaitan ka cantik ni ngan cantik carta ktorang??? Ahaha...saja ja nk share. Huhu...

Friday, March 18, 2011

First draft~

.:Salam:.

Owh sungguh lama saya menanti saat2 bahagia seperti ini. Akhirnya ia muncul jua. Mama take your time to read my first draft. I will send you my second draft next week. Hopefully~ 

Huhu....Countdown dah tinggal 51 hari ja lagi. Inilah masa2 yang ada untuk bersama rakan-rakan tercinta...Pas ni macam nak balik Penang ja keja kat sana. Tapi tak tau la lagu mana lagi. Tengok keadaan la...Doakan gue dapat keje cepat ek. Nanti gue leh blanja lu orang~ Hehe


Even dah hantar 1st draft, ada lagi yang tak settle. Second draft next week, short paper next2 week and lagi satu next week nak kena hantar final draft thesis. Fuh...lepas tu gue dah boleh grad. Aikkk....viva macam mana? Poster presentation cam mana? Hat tu ada la...tapi aku tak ingat bila. Erkkk~

Monday, March 14, 2011

Bila otak krem~

Deng!!! Thesis tak siap. Apa aku nak jawab ngan Mama esok? I'm sory (1000000x) [sambil gelek2 kan kepala]. 

Otak krem. Macam mana lak semua hipotesis aku ni berkaitan ngn individu punya bacaan? Pengiraan lak tak taw macam mana. Hampeh! 

Test apa nak pakai kat SPSS ni? Tu pon tak taw. Yang taw dok sentai boh min ngan standard deviation. Hat tu budak tadika pon taw nak buat. Tak kan nak wat relationship pon nak pakai test tu? Aiyyakkk....

Bak kata sorang senior aku ni, "Apa u blajar???"....Wa tak tau apa wa blajar, otak wa dah jem. Wa mau beli roti, kasi sapu sama jem, wa mau makan. Aummmmm......

Perot wa kenyang. 

Wa nyanyi2....

Wa tepuk2 bantal....

Wa tidoQ zzZZZZzzzz (-_-)



Esok wa bangun, wa mandi2...

Siap2.....

Wa naek bas....

Gi main kampus.....

Jawab test Arab!!!!

Yeaaaaaaaa.................


Sunday, March 13, 2011

Cara terbaek mau hilangkan stress~

Yeaaa.....sekali lagi wa stress. Aku stresss!!!!!! Ahhhhhh.....

Ok2, awatnya yang dok stress2 nih. Cecite..cecite...

Tak pa lah. Maleh nak cecite kat sini. Aku nak cecite cara2 hilangkan stress ja. Mau dak?

Tak pa lah, tak mau pon aku nak cecite gak. Tempat aku la katakan...hik hik [gelak jahat]

Emmm...mula2 ambil sebuah baldi. 

Masukkan air setengah baldi. [Agak2 terendam la kepala bila dicelup]

Masukkan Aganol anti-bacteria floor cleaner~ [Boh agak2 berbuih la bila di minum]

Ambik berus lantai dan kita cuci toilet.....

Yeaaahhhhh.....tonyoh sampai bersih na. 

Tonyoh lagi...

Tonyoh lagi......

Tonyoh.................

Tonyoh.......................

Kalau nak bayang tonyoh sesape pon bole. Bayang ja na. Jangan dok pi tonyoh betoi2. Sat gi haru biru dunia. 

Emmm....aku bayang aku tonyoh thesis aku...hahahaha [gelak paling jahat]. Aeip...aeip...mana bole. Kang tak grad aku. Tak la, aku sayang FYP aku...

OK aku mau sambung wat thesis na. Mau tunjuk kat Mama esok. Tak tau la sempat buat ka dak. 

Monday, March 7, 2011

Writing Thesis~

.:: Salam ::.


Sebelum gi klas petang tadi sempat lagi aku usha grup kos kat fb mana taw ada post baru. Tup tup ada satu post "prof will enter class later at 4 to tell us smt abt test,pls stay back after class".


Deng!!! mati aku. Jantung berdegup kencang. Prof nak masuk. Aduhhh...dah lama aku tak jmpa spvisor aku ni. Takot kena sound je lah. Dah lama orang hantaQ 1st draft thesis, aku bila lagi?


Dalam klas, bole lak kerusi depan aku tu kosong tak dak orang nak duduk. Kalau kena sound, memang direct tanpa tapis2 arr... Prof masuk, naseb mood dia baek. Sebab ramai orang dpt A test dia yang lepas. Yes! Memang membantu lah.


Dalam hati, cepat la habis, cepat la habis. Jangan sebut pasai thesis langsung. Huh...doa aku tak kesampaian. Gedebush...kena sebijik kat kepala gue bila Prof tanya mana anak2 buah dia. Hilang suma. 2 orang ja yang dok jumpa dia. Siap dapat cop kaki kacau ag. Aku??? Sem ni baru sekali jumpa, sekali mesej. Gila baek punya anak buah. Tak nak susahkan spevisor...huhu kacau pon tidak.


Naseb ada geng. Kalau aku sorang ja, sah dah kena kutuk. Bila Prof tanya: 


Aisyah, mana u punya 1st draft? Owh...ngah writing prof...[gue macam biasa, cakap mesti mau yakin...yea] huhu


Huh pas klas siap la kena nganjing. Writing yer Aisyah....Owh..ngah writing. 


Erkk...kantoi!

Friday, March 4, 2011

SMART~

.:Salam:.

Emmm....actually tak de mende best pon nak cakap. Just nak cakap aku nak gi SMART malam nih. Yeaaa....jumpa dak2 sekolah. Ahhh...sukanya saya. Tapi dalam masa yang sama cuak gak. Tak tau macam mana dak2 sana. Agresif ka? Pasif ka? Kena sedia mental fizikal siap2 la. Kang aku lak yang kena buli ngan diorang cam mn? [erkk...mampu ka diorang nak buli gue?]

Barang2 cam biasa la tak siap lagi sebabnya perot lapaQ tak makan lagi. Nak tunggu makanan balik, baru nak kemas semua. Yeaa...mau dok kena pelangkuk [ketuk pala] ngan Apad. Nanti lambat. Setiap kali nak gi kem, Apad dengan sabarnya melayan aku mengemas barang. Owhhh....Apad...datanglah skang untuk menegmas barang saya~


Ok2 aku mau kemas barang, kang Apad taw aku dok melayan kat sini, mau dia jerit kat telinga aku sampai dapat permanent hearing loss.... 

SMART::. Sek. Men. Abd Rahman Talib, Teluk Intan

Tuesday, March 1, 2011

Congratulation Kak Mas~

Assalamualaikum~

Tahniah Kak Mas kerana telah mendirikan sebuah masjid. Wahhh...cantek giler akak. Suka suka suka... First time aku tengok perkahwinan macam nih. Silang pedang. Dari dulu teringin nak tengok, tapi tak pernah kesampaian. tQ akak telah memenuhi hasrat saya. Pasni dah tak kempunan nak tengok dah. 

Naseb sempat tengok sebab perjalanan ke Teluk Intan mengambil masa 3 jam setengah dari Serdang. Macam lama ja bunyi. Huhu....besa lah kalau konvoi. Ngantuk giler sebab malam tu aku berjaga siapkan modul untuk kem budak2 sekolah. Tak sabar mau gi sekolah jadi2 fasi nih. Hope tak de pa per halangan la. 

Emmm...tu je lah. Tu ja aku nak citer. Kak Mas kawen and dia cantek giler...huhu Kalau rjin tengok la gambar2 kat bawah nih. 










Aku setuju bila mak aku setuju. Mak aku setuju bila aku setuju~

Kalau dari awal aku tak berminat, memang tak minat la. Tapi mak aku cakap tak pe. Layan jer as long as tak menggatal. Lagi pon sekampung. Adik beradik lak tuh. Jangan sombong ngan orang kampung. Huaaa....bukan tu masalahnya. Masalahnya skang dia memang gatal pon. Dari mesej2 dia pon dah taw. Bukan nak belagak, tapi tak mo layan lebeh2. Aku tak mo sebenarnya. Tapi terpaksa. Bila aku layan sikit, dia dah start lebeh2. Tak kan aku mau tunggu. Terus forward mesej2 tu kat mak aku. Cuba mak baca tengok...gatal tak macam ni? Nak layan gi ke tak? Emmm...mak aku dah cuak terus wat ayat baeknya kasi aku soh gtaw mamat tuh...

Haaa...tau pon takot. Dah...pasni tobat tak layan dah. Ngan mak2 aku pon cuak~